دعاوی مطرح شده در مراجع قضایی، نکات تخصصی ویژه ای دارند. یکی از این نکات، تمیز دادن موضوعیت پرونده ها در ابتدای بررسی از یکدیگر است که در پیشبرد سریع و موفقیت پرونده تأثیر به سزایی دارد. موارد بسیاری پیش آمده که یک پرونده پس از چند سال به دلیل اشکال در موضوع دعوی، به نتیجه نرسیده است. وکیل حقوقی، به واسطه علمی که بر مسائل حقوقی و قوانین دارد و همچنین تجربه ای که پس از قبول تعداد زیادی پرونده به دست آورده است، توانایی قبول وکالت دعاوی مردم در دادگاه و ارائه مشاوره های لازم به ایشان را دارد.
خصوصیات یک وکیل حقوقی
به طور معمول تمامی وکلای پایه یک دادگستری، می توانند وکالت خواهان یا خوانده را در پرونده های حقوقی قبول نمایند، اما کارآموزان درجه وکالت پایه دو دادگستری نمی توانند وکالت پرونده های بالای ۵۰ میلیون تومان را داشته باشند. بهتر است بنابه نوع پرونده و پیچیدگی آن، در انتخاب یک وکیل حقوقی مناسب و باتجربه دقت بسیاری کنید.
در صورت مراجعه به یک وکیل حقوقی خبره، وی ضمن آنکه تمامی اسناد و مدارک لازم برای موفقیت پرونده شما را فراهم می نماید، به بهترین نحو به نگارش دادخواست حقوقی شما پرداخته و جای ابهام و ایرادی را در بررسی پرونده باقی نمی گذارد. وکیل متخصص در امور حقوقی در هنگام نگارش پرونده، طرفین دعوی را به درستی معرفی نموده و موضوع دعوی را به صورت دقیق همراه با ارائه مدارک و ادله کافی مطرح می نماید.
تفاوت وکیل حقوقی و وکیل کیفری
تمامی جرمهای افراد جامعه در همه ابعاد، دارای تبعات حقوقی هستند. اما گاه جرم مرتکب شده به تضییع حقوق و جان و مال و آبروی دیگران ختم می شود. در قانون مدنی به این نوع اعمال، جرائم کیفری می گویند. اما شکایت حقوقی یا دعوی حقوقی در هر سطحی و با هر موضوعی می تواند اتفاق بیفتد. بنابراین وکیل حقوقی در ابتدا باید نوع شکایت را تشخیص دهد و سپس موضوع دعوی را تعیین و اقدام به طرح آن نماید. در غیر اینصورت هزینه و وقت زیادی از موکل به هدر می رود.